nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Els arquitectes volen que els edificis de més de 30 anys passin una ITV

El degà Antoni Ramis troba que així evitaran esbucaments com el de Can Picafort

El Col·legi d'Arquitectes proposa que la llei del sòl autonòmica, que en l'actualitat s'està redactant, exigeixi als edificis de més de 30 anys passar una ITV talment ho fan cotxes, per així certificar que es troben en bon estat de salut i evitar que succeixin fets com ara el de Can Picafort.

Aquesta va ser una de les moltes idees que, en la sessió de despús-ahir, els arquitectes proposaren perquè s'introdueixi en la futura llei del sòl autonòmica que Luciano Parejo, un arquitecte de Madrid, ara està redactant i de la qual du un seguiment directe el tècnic autonòmic Manolo Cabellos. Ahir, va ser el mateix degà del Col·legi d'Arquitectes, Antoni Ramis, qui explicà que «A València els edificis de més de 30 anys passen una ITV cada 5 o 15 anys. No sé quin és el resultat. Però, crec que això és un bon sistema per veure en quin estat es troben els blocs antics i també la planta hotelera. Això seria un bon sistema per fer gastar doblers als qui no inverteixen en el manteniment del seu establiment», apuntà Ramis.

El degà coincidí amb l'arquitecte Pere Serra i l'aparellador Joan Cladera a dir que «les construccions han millorat molt els darrers anys». Així, comentaren que hi ha un abans i un després de l'entrada en vigor del decret autonòmic sobre control de la qualitat del formigó (1991). «Després ha entrat en vigor la norma estatal que obliga a realitzar estudis geotècnics dels terrenys i, des del 6 de maig, la Llei autonòmica d'Ordenació de les Edificacions (LOE) exigeix al promotor fer una assegurança de la totalitat de l'obra, si no el comprador no pot registrar l'habitatge», manifesten. «Ara l'assegurança només garanteix l'estabilitat estructural dels fonaments, forges i pilars.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris