algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El Govern, «desil·lusionat» amb les inversions que Madrid preveu en el 2001

L'Executiu aprovà ahir 137 milions en concepte d'ajudes per la sequera

El Govern de les Balears titllà ahir de «desil·lusionants, escasses i molts semblants a les de 1999» les inversions previstes per a les Illes en els Pressuposts Generals de l'Estat del 2001, en recollir només 16.000 milions de pessetes davant els més de 100.000 milions reclamats per l'Executiu. En aquest sentit, el Govern acordà sol·licitar la convocatòria de la Comissió de Comunitats Autònomes del Senat, segons explicà el conseller d'Hisenda i Pressuposts, Joan Mesquida.

Mesquida assegurà que la inversió directa augmenta només un 0'4%, encara que amb reduccions en temes considerats «estrella», com la seguretat ciutadana, a la qual es destinen 91 milions de pessetes davant els 168 milions anteriors. El conseller insistí que l'anàlisi és «doblement desil·lusionant si es té en compte el grau d'execució del pressupost, que considerà «molt baix». Mesquida recordà que el Govern de les Illes ha reclamat a l'Administració central, durant els darrers mesos, més de cent mil milions de pessetes en diverses inversions, malgrat que finalment els Pressuposts de l'Estat només estableixen 16.000 milions. A més, indicà que la meitat d'aquests doblers està previst per al pla de carreteres, «que ja coneixem tots els problemes que té», subratllà.

D'altra banda, el Govern aprovà ajudes per valor de 137 milions de pessetes per a la distribució d'aliment subvencionat entre les explotacions ramaderes afectades per la sequera. La Conselleria d'Agricultura ha rebut més de tres mil peticions d'ajudes. La distribució compromesa és de més de 41.500 tones, entre un total de 291.135 animals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris