nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Els tècnics desallotgen Can Picafort Park per comprovar l'habitabilitat dels blocs

Els 440 clients que ocupaven el complex turístic han estat traslladats a altres hotels

Els tècnics municipals i del Consell estan analitzant tots els blocs de l'aparthotel Can Picafort Park, una part del qual passà per ull despús-ahir vespre, amb la finalitat de comprovar i certificar que tots els apartaments que el componen són perfectament habitables. Per aquest motiu, la direcció del complex decidí traslladar tots els clients, uns 440, a altres hotels de la zona.

Jaume Cladera, un dels propietaris de l'aparthotel, d'onze anys d'antiguitat i de la companyia Stil, explicà que el trasllat s'ha portat a terme a causa de la «lògica intranquil·litat dels turistes, que han vist que els apartaments dels veïns s'han esbucat. També hem de donar temps als tècnics perquè analitzin i confirmin que la resta de blocs es troben en perfectes condicions i són habitables».

Una altra raó que ha motivat el desallotjament de Can Picafort Park és «el renou de les màquines i les excavadores que hi treballen, que molesten tothom». L'enderrocament del bloc sinistrat, del qual passaren per ull una dotzena d'apartaments, es tenia previst per ahir dematí, però no va ser així. Durant la jornada matinal, els Bombers i els tècnics treballaren per la zona i retiraren alguns enderrocs. En principi, instants després del sinistre, es tenia la intenció d'enderrocar el bloc de nit, aprofitant la presència de màquines i gent que podia ajudar-hi, però finalment es decidí perllongar l'activitat per ahir. Aquest enderrocament serà portat a terme per una empresa privada, segons confirmaren les fonts consultades.

Els fets tingueren lloc quan passaven uns minuts de les 20 hores, segons sembla, per un corriment de terra. En principi es va pensar que hi podia haver persones atrapades entre les restes de la façana de l'edifici, però finalment, i després d'alguns moments de tensió, es comprovà que tots els clients de l'aparthotel eren localitzables.

El batle de Santa Margalida explicà que va ser una sort immensa que l'esbucament tingués lloc en aquelles hores, ja que tothom era a sopar o a fer una volta per la platja i els voltants. Si el sinistre hagués ocorregut unes hores després podríem haver estat parlant d'una tragèdia. Així ho explicava Cladera ahir: «L'horari habitual de sopar per als anglesos, devers les 19 hores, i la posterior volta per fer la digestió evitaren que cap dels 54 turistes que s'allotjaven en els apartaments esbucats, no fos a la seva habitació en el moment del sinistre». «No es pot expressar l'angúnia que passàrem al llarg d'una hora fins a localitzar un per un tots els clients que hi havia registrats a l'hotel. És una sensació inacabable que no desig a ningú», afegí Cladera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris