cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Vacunació i control de l'epidèmia, les receptes d'Insalud i Sanitat contra la grip

El Govern balear consolida un servei de vigilància per reconèixer el tipus de soca

La soca de grip que esperam enguany no és molt diferent de la que l'any passat arribà a les ribes de les Balears, més benigna que la de temporades anteriors però igualment capaç de motivar baixes laborals indesitjades... amb els símptomes desagradables de calfreds, febre elevada, postració al llit, dolors a les articulacions, irritació a la gargamella i tos. La segona quinzena d'aquest mes els centres d'Atenció Primària començaran ja la campanya de vacunació contra els virus gripals que l'any passat arribà a devers 90.000 persones de les Illes en situació de risc.

A més, emperò, enguany s'ha constituït un servei de vigilància coordinat per la Conselleria de Sanitat en col·laboració amb Insalud i el laboratori de microbiologia de l'hospital de Son Dureta, millorant el servei de vigilància epidemiològica que fins ara ha cobert aquesta malaltia de declaració obligatòria, servei que, fins ara, es limitava a comptabilitzar els casos declarats. Els nous objectius suposen no només destriar amb eficiència la soca de grip que afecta la població, sinó també els casos veritables de grip de les virasis habituals a l'hivern, infeccions virals que causen símptomes molt semblants.

Les principals diferències entre la grip de debò i les virasis de temporada afecten, habitualment, el mal de ventre, que la grip no produeix de manera necessària però és habitual en les infeccions víriques, i el mal d'ossos, que és típic de la grip però no acostuma a aparèixer en altres processos virals. La darrera distinció és la durada de la malaltia: els processos virals de temporada sense relació amb la grip tendeixen a durar uns pocs dies; la grip es perllonga uns deu dies. Però ben pocs ciutadans estan disposats a comprovar aquesta darrera circumstància.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris