nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

Les naus engoleixen el torrent de Coanegra

Els propietaris del polígon denuncien la junta de compensació per no haver fet la canalització

El torrent Coanegra es va estrenyent de manera alarmant al pas pel polígon industrial de Marratxí. L'atapeïda vegetació i també les noves construccions se n'han anat apropiant el llit. I és que com explica Vicenç Sastre, veí de Pòrtol i membre del GOB, «per construir les naus industrials han anat guanyat terreny al torrent, afegint escombraries i tomant els talussos, i tot per aconseguir dos o tres metres més». Les inundacions són ara el resultat d'aquestes apropiacions indegudes de sòl.

Amb les plogudes de la setmana passada, algunes naus quedaren negades. L'empleat de Tasmar, una de les empreses que patí les conseqüències del desbordament del torrent, explicava que l'aigua els bota per damunt del mur de contenció i, després, part d'aquest cedí i es negà bona part del magatzem. Els propietaris de les naus dels polígon de Marratxí, encara que reconeixen que algunes empreses guanyaren terreny al torrent per poder disposar d'uns quants metres de més, culpen de tot el desgavell la junta de compensació.

Segons explicà el president de la comunitat de propietaris del polígon, Lluís Seda, la junta de compensació es va constituir per acabar de dotar de serveis el polígon de Marratxí i també per executar les obres de canalització del torrent i després poder-lo entregar a l'Ajuntament. «Ara han passat 17, 18 o 15 anys i la junta de compensació, en la qual figura com a director Pere Cotoner i Cotoner, ha decidit deixar de pagar la llum. De fet fa dos dies que no la paguen. Ens han dit que es declaren insolvents. I ara ens trobam que el torrent encara no està canalitzat i, és clar, en aquest estat l'Ajuntamnt no vol rebre la urbanització».

Davant d'aquest fet, la comunitat de propietaris del polígon industrial de Marratxí ha interposat una denúncia al Jutjat de Guàrdia per un presumpte «delicte de coaccions contra Pere Cotoner i Cotoner».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris