cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

La plaça d'Espanya serà només per a vianants si no se soterren les Avingudes

El projecte contempla també la restricció total del trànsit a la Porta Pintada

La plaça d'Espanya es tancarà completament al trànsit si l'Ajuntament decideix finalment no soterrar les Avingudes al seu pas per aquest indret. Aquesta és una de les opcions que es manegen en els despatxos de Cort i fonts de tota solvència han assegurat a Diari de Balears que és la que té més opcions de dur-se endavant.

El batle Fageda va explicar divendres passat que hi havia tres línies de negociació obertes amb l'empresa Dragados. Dues d'aquestes línies no contemplen el soterrament de les Avingudes, mentre que la tercera és deixar el projecte tal com està, una opció que no agrada gens ni als veïns, ni a l'oposició ni als comerciants de la zona i que pot suposar greus problemes de circulació per a la ciutat els propers dos anys.

De tota manera, el batle va explicar ahir a través de la seva cap de premsa, que «les converses amb Dragados continuen, hem d'estudiar totes les possibilitats i en cap cas no s'ha pres cap mena de decisió definitiva. En aquest moment estam negociant les condicions contractuals amb l'empresa, els pressuposts i les execucions, i tot és possible».

Aquest projecte contempla la construcció dels aparcaments projectats al carrer del Marquès de la Fontsanta i el tancament al trànsit dels carrers que envolten la plaça d'Espanya, però també la plaça de la Porta Pintada, que comunica l'anterior amb el carrer dels Oms. Així, es crearia un gran nexe per a vianants que enllaçaria la part alta de la ciutat (les Avingudes) amb la part baixa (la Rambla) a través del carrer dels Oms. A més a més, la plaça guanyaria molt d'espai per a altres activitats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris