nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

El GOB denuncia l'abocament d'enderrocs a zones protegides

L'Ajuntament ha obert expedient per infracció a can Gatul·les

El Grup Ornitològic Balear (GOB) denuncia que des de fa unes setmanes ve detectant moviments de terra i sobretot el constant abocament d'enderrocs a diverses zones del municipi, sense que hi hagi una actuació municipal clara.

La denúncia dels ecologistes fa referència a dues zones concretes de Pollença per l'existència de enderrocs i escombraries.
Per una banda, es fa esment de la zona rústica de Camp de Costa, que sofreix una transformació a causa dels abocaments d'escombraries i la instal·lació de maquinària pesant devora el col·legi Joan Mas. Per altra banda, el GOB assenyala la zona protegida per la Llei d'Espais Naturals coneguda com a can Gatul·les perquè s'estan abocant enderrocs en una finca rústica. A can Gatul·les, vora l'entrada on hi ha un escut que posa Golf Pollença, des de la carretera es pot veure com hi ha maquinària que està realitzant moviments de terra i s'estan abocant tots els enderrocs en una finca rústica propera.

Per la seva banda, la batlessa, Francisca Ramon, manifesta que a les dues zones s'ha obert per part de l'Ajuntament un expedient per una infracció urbanística. Ramon assegura que des del Consistori no es té constància que hi hagi altres llocs en la mateixa situació dins del municipi. A can Gatul·les en concret els ecologistes sol·liciten a la Sala la paralització immediata de les obres que es realitzen, i que insti a la restauració de la zona per tal de retornar-la al seu estat anterior.

A més, el GOB diu que a can Gatul·les hi ha el rumor que es pretén construir un camp de golf de nou forats. La situació d'aquest complex és polèmica, ja que oficialment no es té constància de l'existència d'un camp de golf, però des de la carretera es pot llegir Golf Pollença i hi ha unes instal·lacions paregudes a les que es fan servir per jugar al golf.En diverses ocasions des del GOB s'ha denunciat l'existència d'aquestes instal·lacions que hi ha a can Gatul·les, i que s'està urbanitzant o fent-hi obres per tal de dur endavant un camp de golf.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris