nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

El PSM presenta el 15è congrés sota el segell de l'econacionalisme

Serà els dies 18 i 19 de novembre a l'Escola d'Hostaleria de Palma

El 15è Congrés del Partit Socialista de Mallorca-Entesa Nacionalista (PSM-EN) tindrà lloc els propers dies 18 i 19 de novembre a l'Escola d'Hostaleria de la Universitat de les Illes Balears. Els nacionalistes d'esquerra mallorquins, que titulen l'assemblea Una força oberta als nous reptes, l'afronten sota el signe polític de l'econacionalisme, una «família política emergent» a l'Europa occidental, apunta el ponent de la ponència política del congrés, Miquel Àngel Maria.

La reducció de la comissió executiva de 23 membres a 17, la paritat entre homes i dones i la voluntat d'emmarcar-se amb «comoditat dins la marca política» del Pacte de Progrés, són els trets característics del quinzè procés congressual del PSM, segons el secretari general de la formació nacionalista, Mateu Morro, qui es presenta a la reelecció en el càrrec. La presidenta del Congrés serà la vicepresidenta segona del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Vadell.

Respecte de les manifestacions del candidat a la presidència del PP de Mallorca, Pere Rotger, sobre l'obertura de la dreta mallorquina a establir pactes amb els nacionalistes, Morro va reconèixer que sempre s'ha manifestat favorable a «parlar amb tothom», una actitud que si no fos així seria políticament «injustificable». Ara bé, més enllà d'allò que el dirigent del PSM anomena «diàleg institucional», el PSM aposta per «una proposta de pactes sempre progressistes». Els pactes que donen a nivell local, «on hi ha de tot, no són generalitzables». La nova estructura organitzativa, més reduïda, cerca més «eficàcia quant a l'agilitat d'actuació», segons Maria.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris