algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

El virus mortal de les ovelles s'estén a cinc granges més de Manacor i Felanitx

Els grangers afectats consideren que se'ls hauria d'indemnitzar per les pèrdues

El virus infecciós mortal que des de la setmana passada afecta les ovelles de la zona compresa entre Capdepera i Son Servera s'ha estès a altres cinc granges de Manacor i Felanitx. Així, el nombre de finques immobilitzades passa de deu a quinze.

Els grangers es mostraven ahir molt nerviosos perquè no poden fer res pels animals que contreuen la malaltia, que encara no està totalment diagnosticada. José de Luna, administrador d'una de les granges, va dir que el més important és identificar la malaltia per poder medicar les ovelles. A més, a una de les granges on han tengut més de 130 baixes les pèrdues poden arribar a ser de més d'un milió i mig de pessetes, si només es tenen en compte les ovelles adultes que han mort.

Ara bé, les pèrdues augmenten bastant més si també es compten els anyells que no naixeran, bé perquè la mare embarassada ha mort o bé perquè cada cop hi ha menys ovelles en edat fèrtil perquè moren. Per això els grangers creuen que tenint en compte les pèrdues, la Conselleria d'Agricultura hauria de prendre cartes en la qüestió.

Des d'aquest departament del Govern han comunicat que encara no han arribat els resultats de les anàlisis, que es fan a un laboratori de Madrid, tot i que esperen tenir-los avui mateix. A més varen dir que, ara per ara, el més important «és saber de quin tipus de malaltia es tracta per poder aplicar el tractament». Cal recordar que la malaltia només afecta les ovelles adultes, més o menys a partir dels nou mesos d'edat. Els petits no s'han vist afectats en cap moment pel virus.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris