cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Arafat accepta la invitació del Fòrum Formentor per ser a Mallorca demà

Aznar pronunciarà un discurs de benvinguda en el sopar de la jornada inaugural

El president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Iasser Arafat, ha acceptat la invitació de la Fundació Repsol-YPF per participar en el II Fòrum Formentor, que tindrà lloc els propers divendres i dissabte a l'hotel mallorquí del mateix nom. El president del Fòrum, l'ambaixador Raimundo Bassols, va assegurar que «tret que una causa de força major així ho impedeixi» Arafat serà a Formentor el divendres.

«No es tracta d'entrar en polèmica, però hem pensat que un alt representant palestí i un alt representant israelià expliquin els seus punts de vista per prendre la temperatura de la Mediterrània», va explicar Bassols. L'autoritat jueva convidada és el ministre d'Afers Exteriors israelià Shlomo Ben-Ami, el qual «sembla que acceptarà, però encara no tenim l'acceptació oficial», es va curar en salut el president del Fòrum.

Si finalment Arafat acudís al Fòrum, que en aquesta segona edició porta per títol La seguretat a la Mediterrània, coincidiria amb el president del Govern espanyol, José María Aznar, que inaugurarà l'esdeveniment amb un discurs pronunciat en el sopar de benvinguda. El president del Govern balear, Francesc Antich, i el president de Repsol-YPF, Alfonso Cortina, obriran el Fòrum amb sengles parlaments.

Els altres mandataris que acudiran a Formentor són el primer ministre de Portugal, António Guterres; del president de Malta, Guido de Marco, i del secretari d'Estat d'Energia de Mèxic, Luis Téllez. Al llarg de dos dies, personalitats polítiques, empresarials i del món de la cultura i la comunicació parlaran «lliurement amb correcció i tolerància», però «sense arribar a conclusions», segons Mussols.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris