tormenta
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
19°

«L'experiència d'EU en el Pacte és positiva i, per tant, extrapolable»

El candidat a coordinador d'IU presentà el seu programa a Palma

P.Candia Palma
El candidat a substituir Julio Anguita en el lideratge d'Izquierda Unida, Francesc Frutos, afirmà ahir que l'experiència d'Esquerra Unida en el Pacte de «és positiva i, per tant, extrapolable». En la visita que realitzà ahir a la capital balear per presentar el seu programa, Frutos digué respecte a la participació d'EU en el Govern balear, que amb un percentatge d'un 5 per cent no pots pretendre que el que té el 30 per cent accepti totes les teves tesis, sinó intentar introduir, tant com sigui possible, la teva proposta política en el teu programa de govern».

El temps dirà si haurà valgut la pena implicar-s'hi, corresponsabilitzar-se'n i fins i tot cremar-se pr aplicar les polítiques que defensam, puntualitzà Frutos en una roda de premsa que oferí a la seu d'EU amb la portaveu de la coalició d'esquerres, Margalida Thomàs.

Frutos analitzà, des del seu particular punt de vista, l'actualitat nacional i internaiconal i criticà amb duresa José María Aznar, els empresaris turístics per «cercar el benefici ràpid, Javier Arenas, per uns comentaris que féu sobre la Llei d'estrangeria i qualificà de feixistes els dirigents israelians per la seva actitud cap al poble palestí. Respecte de la seva candidatura, assenyalà que cercaria «fins al final el consens», amb l'objectiu de «presentar-nos units davant la societat com a equip de direcció que dirigirà la coalició col·legiadament.

Frutos, que ahir exposà a la seu de CCOO el seu programa polític de cara a la VI Assemblea Federal d'IU, qualificà de «delicada però no catastròfica» la situació interna que divideix els dirigents de la coalició i digué que si una organització amb problemes «s'acomoda i es doblega davant dels esdeveniments, està perduda». El candidat a coordinador general expressà la seva confiança que la coalició surti reforçada de la VI Assemblea.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris