algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Cort obrirà la façana marítima des de les Avingudes a la via de cintura

Possibilitarà un complex d'hotels de luxe i una àrea comercial als solars de Gesa

La façana de Palma canviarà de manera radical en els propers vuit anys i es convertirà en la seu d'hotels de luxe, habitatges i un centre comercial a l'empara del palau de congressos i el recinte firal, que actuaran com els punts cardinals de la reordenació prevista per part de l'Ajuntament de Palma. La Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma va demanar fa un grapat de mesos un estudi per avaluar quin havia de ser el futur de la primera línia de la façana marítima entre la via de cintura i les Avingudes.

L'estudi va ser encarregat a l'arquitecte català Joan Busquets, professor d'urbanisme a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona i expert en aquesta mena d'actuacions. Busquets presentà ahir el seu informe al consell de Gerència d'Urbanisme i explicà la necessitat d'eliminar com més aviat millor la barrera creada entre la ciutat i la mar, formada pel final de l'autopista i l'autovia de Llevant.

Aquesta entrada a la ciutat quedarà reconvertida en una via urbana de trànsit lent on els vianants tindran prioritat absoluta. Es preveu la construcció d'un passeig de més de catorze metres d'amplada al voltant de la línia litoral que servirà d'accés a la platja de Can Pere Antoni, que serà completament regenerada.

L'actual tram d'autovia incorporarà un semàfor cada cent metres per donar prioritat als vianants, i a la mitjana s'instal·larà també un altre passeig amb palmeres per tal de perllongar la imatge que ofereix la ciutat des del Club de Mar.

Els terrenys afectats per aquesta mesura pertanyen tan sols a tres propietaris: Gesa, Mapfre i l'Ibavi. Segons va explicar el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Rafel Vidal, ja s'han mantingut contactes amb les empreses, que veuen de molt bon ull la reconversió d'aquesta primera línia de la ciutat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris