nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Els vinaters lluiten per aconseguir la denominació «qualificada» de l'Estat

Aquest distintiu, que només té el vi Rioja, suposaria posar fi a la venda a granel

T.GARCIES. Binissalem.
La denominació d'origen del vi de Binissalem pot rebre ben aviat el distintiu de «qualificada». Aquest rang, que té un alt valor qualitatiu, fins ara només s'havia atorgat en tot l'Estat al vi de la Rioja.

Les condicions perquè una denominació d'origen pugui accedir a la categoria de «qualificada» són molt exigents. Així, es reclama que el 90% dels cellers existents dins el territori de la denominació d'origen hi estiguin adscrits, així com també el 90% de les vinyes en producció.

També es requereix que el preu de la verema sigui un 50% superior al preu mitjà nacional. Una de les conseqüències més importants que comportarà la nova categoria qualificada serà l'eliminació total de la venda de vi a granel que encara fan alguns dels cellers. De fet, s'estima que la comercialització de vi sense embotellar suposa en aquests moments un 20% de les vendes totals.

A més, l'obtenció d'aquest distintiu no suposa cap avantatge ni benefici material per als productors, sinó que suposa un reconeixement de la qualitat del vi elaborat, així com també un major prestigi envers l'exterior. I és que el nou distintiu suposarà incrementar encara més els controls que es fan del vi.

En tot cas el secretari de la denominació d'origen, Josep Carretero, opina que el fet que tota la producció es vengui embotellada és un fet molt positiu, ja que això suposarà donar un valor afegit al vi del qual es beneficiaran agricultors i productors. Josep Carretero manifesta també que de cada vegada més les exigències del mercat apunten cap a un tipus de vi embotellat.

Els vinaters adscrits a la denominació d'origen Binissalem fa estona que lluiten amb aquesta finalitat concreta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris