algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

Una desena de granges d'oví del Llevant estan en quarantena per un virus mortal

Una explotació de Son Servera ha perdut 130 ovelles d'un ramat de 400

Una desena d'explotacions d'oví s'han vist afectades per un virus mortal, que ha obligat a posar en quarentena els animals de cada una de les finques. La malaltia afecta una serie de granges ubicades entre sa Torre de Canyamel (Capdepera) i Son Servera. Des de la Conselleria d'Agricultura s'ha informat que «es tracta d'una malaltia del tipus enzòtic, cosa que vol dir que és infecciosa però comuna i la seva presència és usual en determinades èpoques».

Pel que es veu, aquesta malaltia no està subjecta a declaració oficial obligada, però de tota manera «els manescals de la Conselleria i de l'ADS (Associació per la Defensa Sanitària) han agafat mostres dels animals afectats que s'han enviat a un laboratori de Madrid per ser analitzades».

De moment, les granges afectades han separat els animals malalts d'aquells que encara resten sans. A més, estan subjectes a un immobilisme total, ja que no poden ni entrar ni sortir animals de cap ni una de les finques. Pel que fa a les solucions, la Conselleria ha informat que «per ara no es pot fer res, fins que no se sàpiga quina malaltia és exactament no es podrà medicar les ovelles».

Per la seva banda, Gil Penedès, president de l'Associació d'oví de la Federació Agrícola i Ramadera de Balears (FARB), afirma que «tot d'una que es van detectar les primeres baixes es començà a fer feina i es van anar descartant diferents possibilitats. Ara sabem que no es tracta ni d'una intoxicació alimentària, ni per ingestió de productes químics procedents de les fumigacions, també podem assegurar que el cas no té res a veure amb la sequera».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris