nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Els pares tindran sis membres en els consells escolars i Cort hi entrarà per primera vegada

El Parlament balear refusa la iniciativa del PP d'aturar la modificació de la Llei que projecta la Conselleria d'Educació

El conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons, va anunciar ahir que la modificació de la Llei de Consells Escolars que projecta la Conselleria inclourà alguns canvis en el procés de tramitació parlamentària, com l'augment dels representants dels pares de 5 a 6 membres i la inclusió de dos ajuntaments, un d'ells el de Palma, que hi figurarà per primera vegada. El Partit Popular (PP) havia proposat una esmena a la totalitat amb devolució al Govern de la dita modificació, que va ser finalment rebutjada pel ple de la Cambra autonòmica.

El diputat del PP Manuel Jaén Palacios, que es va encarregar de defensar l'esmena, va titllar la modificació de la Llei, aprovada el 1998 pel Govern autonòmic de Jaume Matas, de «refregit de cinc partits» que afecta la majoria de la norma vigent i que incidirà de manera especial en la composició dels consells escolars. «Existeix el perill que sectors rellevants del món educatiu es converteixin simplement en convidats de pedra», segons Jaén Palacios.

En la rèplica, Pons va garantir que a partir d'ara aquests òrgans tindran «una forta càrrega representativa real» i va justificar l'endarreriment del projecte de modificació de la Llei amb dues raons: donar entrada als consells insulars i introduir-hi explícitament l'Ajuntament de Palma.

A continuació, el titular d'Educació del Govern autonòmic va anunciar des d'una «perspectiva autocrítica» les rectificacions a què serà sotmès el projecte. D'una banda, es redueixen els representants municipals de 5 a 2, per donar entrada als 3 representants dels consells insulars. I d'altra banda, els representants dels pares d'alumnes passen dels 5 prevists a 6, amb la qual cosa s'introdueix una demanada dels pares i les mares d'alumnes de les dues associacions de pares «més importants, les dels centres públics i concertats, que són les realment representatives».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris