nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

Els establiments d'electrodomèstics i de cotxes, sense límit de superfície

Afedeco i Pimeco demanen al PP que doni suport a la futura llei de comerç

La futura llei de comerç que enllesteix a hores d'ara la Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria, deixa fora de la limitació de superfície de venda, «amb caràcter excepcional», els establiments comercials dedicats de manera exclusiva a l'exposició i venda de vehicles de motor, embarcacions i vaixells, mobles, material de construcció, cuines i sanitaris. D'altra banda, les patronals del sector Pimeco i Afedeco demanaren ahir al coordinador del PP, Josep Juan Cardona, que doni suport a la futura norma tal com han fet ells quan aquesta iniciï el tràmit parlamentari.

Les superfícies màximes de venda per a establiments comercials seran de 250 metres quadrats en municipis de 3.000 habitants; 400 per a poblacions d'entre 3.001 i 10.000; 600, municipis d'entre 10.001 i 20.000; 800 per a termes municipals d'entre 20.001 i 200.000, i 1.300 per a poblacions amb més de 200.000.

Els presidents d'Afedeco, Pau Bellinfante, i de Pimeco, Demetrio Peña, acudiren ahir al Parlament balear per demanar al PP «suport» a la llei «en tot allò que els sigui possible». Només un ampli «consens» en la seva tramitació parlamentària garantirà, segons els representants de les patronals del sector, una normativa «duradora» que no sigui modificada en el futur.

La predisposició de Cardona, diputat autonòmic del PP i exconseller autonòmic de Comerç "per això «entén que hi hagi una llei autonòmica de comerç», segons el representant d'Afedeco" és «bona», segons Peña i Bellinfante, que esperen que no hi hagi amb aquesta llei l'«enfrontament obert» que s'ha produït amb altres texts normatius.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris