nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

Els transportistes de la Pimem i la CAEB titllen el segon dia d'atur de «simbòlic»

Les perspectives favorables per arribar a un acord amb Madrid desinflen la protesta

Els transportistes de mercaderies que pertanyen a la CAEB i a la Pimem reconegueren ahir que el segon dia d'aturada per protestar per la pujada contínua del combustible era ja «simbòlica» i que només era secundada per un 30 per cent. Les negociacions entre el Govern de Madrid i els representants del sector, que podrien acabar pròximament amb un acord favorable, són un dels motius que fa que l'atur d'aquests dies a les Illes Balears quasi no hagi provocat incidències si n'exceptuam les mobilitzacions d'ahir a Menorca i les empreses de paqueteria, en què el 80 per cent dels treballadors no varen anar a fer feina.

El president de l'Associació de Transports de Mallorca, associada a la PIMEM, Josep Capó, indicà que, per una banda, s'ha obert la via per aconseguir un gasoil professional a través de la Unió Europea i, per l'altra, s'estan negociant compensacions fiscals per al sobrecost dels carburants.

Quant al monopoli de la Companyia Logística d'Hidrocarburs (CLH), Capó manifestà que el pla presentat pel vicepresident del Govern, Pere Sampol, per rompre aquest monopoli «ha suposat per a nosaltres una gran esperança».

Per la seva banda, el secretari de la Federació de Transportistes, Josep Payeras, explicà que les perspectives per arribar a un acord amb Madrid són bones i que aquest fet fa que l'atur d'avui es pugui qualificar de «simbòlic», tot i que mantindran fins dimecres la protesta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris