nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

El transport marítim de mercaderies es veu reduït un 62% en només un any

Gestión Naviera CB fa menys viatges que Umafisa i Balearia l'hivern passat

Gestión Naviera CB, la societat integrada per Umafisa i Balearia pel transport de mercaderies entre Eivissa i Formentera ha reduït l'oferta de manera dràstica des del passat cap de setmana. Aquesta davallada no sols s'acusa en el canvi de la temporada alta a la baixa, sinó que també es deixa notar en referència als serveis que van complir-se aquest hivern en comparació amb els de l'any passat.

Les xifres comparatives entre els dos anys demostren aquest descens. En temporada baixa i dies laborables, els de més moviment de càrrega, la reducció de l'oferta d'un any per un altre, és a dir, des que Balearia i Umafisa operaven per separat fins a fer-ho conjuntament, és d'un 62 per cent, tenint en compte que es passa dels 16 trajectes entre les dues illes d'octubre de 1999 a només 6 aquesta temporada. Així mateix, es pot comprovar, comparant horaris i freqüències, que tant Umafisa com Balearia duien a terme més viatges diaris dels que actualment realitzen conjuntament sota el nom de Gestión Naviera CB. Dins el mateix any 2000, la companyia ha suprimit 12 trajectes, passant de 18 en temporada alta a 6 a la temporada baixa. Els diumenges, la diferència entre temporada alta i baixa és de 8 trajectes menys entre les illes.

Aquesta situació ha provocat enceses queixes i crítiques per part de sectors polítics, econòmics i socials i, en aquest mateix sentit, el conseller per assumptes de Formentera, Santiago Ferrer, ha avançat que el Consell Insular considera molt negatives les mesures adoptades per Gestión Naviera CB «ja que suposen una reducció dràstica de l'oferta en el transport de mercaderies que és vital per a Formentera». De la mateixa manera, el conseller Ferrer ha incidit en el fet que «Gestión Naviera CB ja ha fet algunes passes actuant sempre en el seu propi interès i sense tenir en compte les necessitats de Formentera», per la qual cosa, en opinió del conseller «han trencat el clima de diàleg, encara que informal, que fins a la data existia entre les companyies navilieres i el Consell Insular».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris