nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

Els pescadors tornen avui a la mar, però no donen la «guerra» per acabada

Les confraries de Palma, Sóller i Andratx fan costat a les peninsulars en el conflicte

Els pescadors de Palma, Sóller i Andratx tornaran avui a la mar després de dues setmanes d'atur com a protesta pels augments del preu del gasoil. Aquests tres col·lectius (només el de Palma representa el 50 per cent de la flota i de les captures pesqueres de l'Àrxipèlag) han estat els únics de les Illes que s'han mantingut inactius. La resta de la flota balear ha treballat normalment.

Les confraries de Palma, Sóller i Andratx es reuniren ahir i decidiren finalment tornar a la feina, reconeixent que tot aquest temps d'atur ja els estava perjudicant considerablement en les seves economies. Així i tot, el patró major de Palma, Josep Bonnín, declarà ahir a Diari de Balears que «el fet que tornem a la mar no significa, en absolut, que haguem cedit mínimament davant les ofertes del Govern central, que han estat acceptades per una part clarament minoritària dels professionals de tot l'Estat».

Bonnín explicà que «les condicions que vol imposar Madrid són nefastes per a l'activitat pesquera, per la qual cosa, amb la resta de confraries de l'Estat que no hi estan d'acord, continuarem les negociacions i les pressions sobre el Govern central. Aquest aviat s'adonarà que, des de Huelva fins a Catalunya i gairebé tot el Cantàbric, la majoria de pescadors no accepten aquestes condicions».

Aquestes pressions sobre Madrid, concretament sobre el ministre d'Agricultura i Pesca, Miguel Arias Cañete, es concretaran a través de més mobilitzacions, si bé, ara com ara, aquestes encara no estan concretades, però no se'n descarta cap, ni tan sols més bloqueigs de centres de distribució de carburants.

Serà el proper dissabte quan representants de les confraries de pescadors de l'Estat que estan en conflicte, integrades en una plataforma que inclou els professionals de Palma, Sóller i Andratx, es reuniran a Madrid per decidir noves mesures i actuacions per continuar les negociacions amb el Ministeri.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris