nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

La Sala negociarà amb l'amo de Son Real perquè el Govern pugui comprar la finca

Si l'operació va endavant, els terrenys podrien convertir-se en un parc natural

L'Ajuntament pretén començar unes negociacions amb la família Morell Magraner, propietària de la finca de Son Real, per garantir que en el cas que la posin en venda sigui el Govern balear el primer a tenir-ne una opció de compra. Antoni del Olmo, batle de Santa Margalida, ha manifestat que la finca, la més extensa del municipi, podria arribar a convertir-se en un parc natural.

El grup municipal del PSOE també ha suggerit aquesta idea al conseller de Turisme, Celestí Alomar, en diverses conversacions informals.
El projecte per a la finca de Son Real consisteix a integrar-la dins de la borsa d'espais naturals que té previst anar comprant el Govern balear, seguint els exemples de finques com la d'Albarca i la des Verger.

La finca de Son Real, que té una extensió de més de dos milions de metres quadrats, està declarada Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) i, a més a més, s'hi troba la necròpoli de Son Real, on cada estiu es realitzen excavacions i troballes arqueològiques.

La finca durant anys ha estat propietat de la família Morell Magraner, però la propietària dels terrenys va morir fa uns mesos i va córrer el rumor que Son Real estava en venda per internet per una quantitat propera als 200 milions de pessetes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris