nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Les pluges del cap de setmana deixen 79 litres per m2 als embassaments

Tot i l'aigua caiguda, el volum no ha augmentat perquè la terra era molt seca

A la fi hi ha esperança. Les pluges del darrer cap de setmana en els embassaments de la Serra han retornat una mica d'optimisme als màxims responsables d'Emaya, que confien poder recuperar una mica els cabals d'aquests recursos abans que finalitzi l'any.

Entre els dies 29 i 30 de setembre i el primer d'octubre s'ha registrat uns índex de pluviometria de 79 litres per metre quadrat a la zona dels embassaments de Cúber i del gorg Blau.

Així i tot, aquestes pluges no han fet augmentar gens el volum d'aigua emmagatzemada als embassaments. «El que passa és que han abeurat la terra ben a bastament i les properes pluges segur que faran augmentar el cabal. La terra comença a estar sadolla i això és molt positiu, ja no té necessitat de beure més i les pluges futures es traduiran en escorrenties que faran pujar els volums».

El dia en què es varen registrar un major nombre de precipitacions va ser divendres, quan varen caure a la zona un total de 46 litres per metre quadrat, dissabte es varen recollir 24 litres i diumenge la xifra va davallar fins als 9 litres.

Amb les pluges recollides fins el moment enguany han caigut a la zona dels embassaments de la serra de Tramuntana un total de 489'40 litres per metre quadrat. L'any passat, les precipitacions registrades al gorg Blau i al pantà de Cúber a finals del mes d'octubre varen ser de 612 litres per metre quadrat i de 650 en el decurs de l'any 1998. Això vol dir que fan falta unes precipitacions superiors als 160 litres per metre quadrat en el que queda de mes per tal d'igualar els paràmetres del 1998.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris