algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Educació i Obres Públiquen seran les prioritats del pressupost del 2001

Mesquida continua a la recerca de fórmules per finançar els desdoblaments

La Conselleria d'Educació tornarà a rebre una atenció privilegiada en els pressuposts que l'Executiu elabora per al 2001. El departament que dirigeix Damià experimentarà un any més un increment respecte de l'any interior. El mateix succeirà amb la Conselleria d'Obres Públiques, si, finalment, no s'arriba a un acord amb Aznar per al finançament de les modificacions introduïdes al Conveni de Carreteres.

Encara que no es coneixen les xifres concretes dels increments, aquestes són les directrius polítiques amb què treballa la Conselleria d'Hisenda, segons han explicat a Diari de Balears fonts de l'Executiu. Damià Pons raona les demandes de la seva conselleria "sobre les quals hi ha consens en el si de la coalició governamental" dient que «l'educació a les Illes Balears travessa una fase expansiva».

Entre els elements a tenir en compte per justificar l'increment de les necessitats, Pons explica que s'han posat en marxa ofertes formatives "xarxa d'escoles d'idiomes, Conservatori, etc." que cada any veuen augmentar l'alumnat. «Si el Conservatori enguany només tenia un primer curs, l'any que ve haurà d'oferir primer i segon. I així successivament», diu Pons.

Respecte d'Obres Públiques, l'equip de Joan Mesquida continua estudiant fórmules que permetin finançar les carreteres si Madrid no accepta les modificacions del Conveni. Si la sortida del crèdit pont es descartàs, aleshores es podria recórrer al «sistema alemany»: la concessionària de les obres demana un crèdit, que es cobreix amb les aportacions de l'Executiu, que d'aquesta manera evita l'endeutament. Aquesta fórmula, però, és impugnada per Madrid.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris