nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

Els lectors s'«adheriren» als distintius d'IB

«Diari de Balears» repartí ahir els símbols autonòmics per enganxar al costat de les matrícules

Els ciutadans de les Illes Balears respongueren ahir de manera entusiasta a la possibilitat de mantenir les seves senyes d'identitat als automòbils mitjançant els adhesius que ahir Diari de Balears, en col·laboració amb l'Obra Cultural Balear, repartí de franc entre els compradors de l'únic diari en llengua catalana a l'Arxipèlag.

Els lectors trobaren els adhesius a les planes d'aquest rotatiu perquè els enganxassin al costat de les matrícules dels seus automòbils, de manera especial en els casos que aquestes matrícules siguin noves, és a dir: quan hagin perdut el distintiu autonòmic en virtut de l'Ordre de 15 de setembre que, des de Madrid, determinà l'eradicació d'aquests distintius "provincials i autonòmics" fins ara habituals als nostres vehicles.

Nombroses autoritats "des del president del Govern balear, Francesc Antich, al cap de l'Obra Cultural Balear, Antoni Mir" han respost de manera clara a «un acte innecessari per part de Madrid» (Damià Pons, conseller d'Educació); «una befa al Parlament balear» (Antoni Mir, president de l'OCB); «un exemple més de la malfiança del Govern central cap a les comunitats autònomes» (Francesc Antich, cap de l'Executiu autonòmic); o «una mesura totalment desafortunada» (Joan Melià, director general de Política Lingüística», just per esmentar algunes de les reaccions locals a la desaparició dels distintius autonòmics arreu de l'Estat.

En termes generals, s'ha condemnat que la Moncloa hagi eradicat aquests distintius emparant-se en una ordre europea que en cap moment no obliga a aquesta desaparició, fins al punt que almanco quatre estats europeus (Itàlia, Alemanya, Irlanda i un país tan poc enemic del centralisme com és França) han mantingut aquests senyals. A més, s'ha reprovat l'actitud del president Aznar quan, després d'aprovar l'Ordre contra tot consens, es negà a debatre un tema «de xapes». «Fou ell qui hi donà importància», ha estat la resposta estesa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris