cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Els pescadors de Palma rebutgen el pacte amb Madrid i seguiran aturats

La resta de confraries de Mallorca l'accepten i faran feina a partir de demà

87616

Els pescadors del país tornaran a la mar després de 12 dies de negociacions i bloqueigs continuats.

La confraria de pescadors de Palma sorprengué ahir horabaixa i decidí donar l'esquena a l'acord de Madrid que han acceptat la majoria de confraries de l'Estat, excepte Catalunya, València i Múrcia, entre d'altres. Per contra, la resta de confraries de Mallorca sí que decidiren tornar a la mar a partir de demà i ratificar el pacte de Madrid.

Per tant, el conflicte pesquer entra a partir d'avui en una nova fase pel que fa a l'Illa, ja que les confraries del conjunt de Mallorca estan d'acord amb les bonificacions fiscals i els crèdits «blans» oferits pel Govern Aznar. A més, els pescadors de Palma han decidit coordinar les seves futures accions contra la pujada del preu del gasoil amb les organitzacions de Catalunya, el País Valencià i Múrcia.

En aquest sentit, un representant dels pescadors ciutadans assistirà a la reunió que mantindran membres del sector de tota la Mediterrània oriental de l'Estat espanyol que tenen com a denominador comú el rebuig dels avantatges oferits per Madrid. No obstant això, la resta de les confraries de Mallorca tornaran a sortir a la mar demà després de dotze dies amb la flota amarrada i els mercats desabastits de peix fresc.

Ahir dematí es va reunir la germandat de confraries de pescadors i nou de les deu confraries varen decidir acceptar els acords amb el Govern central. Els representants dels pescadors es varen reunir a la Casa del Mar, i Alcúdia, Pollença, Portocolom, la Colònia de Sant Jordi, Andratx, Santanyí i Cala Rajada es varen mostrar favorables a l'acord estatal. La confraria de Portocristo hi va manifestar el seu suport a través del fax i la confraria de Sóller va deixar clar que els acords de Madrid no li semblaven correctes però que respectava la decisió.

Manuel Sánchez, secretari de la germandat de confraries, va explicar a Diari de Balears que «a la reunió es va informar i es va explicar l'acord al qual s'havia arribat a Madrid i les conclusions de la taula de treball», i que després es va procedir a votar les accions que s'havien d'emprendre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris