cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

El Suprem confirma la condemna per als assassins de la invident de Capdepera

Joaquín i Domingo Vidal passaran 22 i 18 anys a la presó pel crim comès en fa 4

88014

Joaquín i Domingo Vidal Avellaneda a la seva entrada a l'Audiència de Palma fa uns anys.

El Tribunal Suprem ha ratificat la condemna que imposà el seu dia l'Audiència de Palma a Joaquín i Domingo Vidal Avellaneda, a 22 i 18 anys de presó respectivament, per assassinar a Capdepera, cremant-la després d'haver-la ruixada amb benzina, la venedora de l'ONCE Maria Nicolau, de 29 anys. Els processats li sostragueren les claus del seu pis, d'on també s'endugueren 100.000 pessetes.

Segons la sentència, el 10 de setembre de 1996 Maria Nicolau, que era mare de cinc fills, va ser duita pels dos acusats (amb l'ajuda d'un tercer, que ja és mort) a un abocador de Capdepera. Allà la copejaren a la cara, la lligaren de mans, li posaren mordassa i la cremaren després d'haver-la ruixada amb benzina i d'introduir-la dins una gelera.

Abans que tingués lloc el crim, els homes li havien pres les claus de casa seva, on entraren i robaren 100.000 pessetes, que varen ser repartides entre els tres. La Sala Penal del Tribunal Suprem ha confirmat la sentència dictada per l'Audiència de Palma després del judici celebrat amb jurat popular, que imposà les condemnes de 22 i 18 anys als acusats per delictes d'assassinat i robatori.

Segons el Suprem, «tots hi participaren voluntàriament aportant-hi allò que va ser necessari en cada moment, en una acció comuna destinada a la finalitat de facilitar el robatori, que tots realitzaren conjuntament i del qual es varen beneficiar tots ells».

«És per això "continua el Suprem" que no hem de parlar en el present cas d'actors i espectadors, sinó que tots ells tingueren domini funcional del fet en dur forçadament la víctima fins a l'abocador on varen tenir lloc els fets, aconseguir prèviament la benzina, introduir-la amb un esforç conjunt dins la gelera on, finalment, tan sols un d'ells prengué el combustible però amb el consentiment dels altres».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris