cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Els socialistes mallorquins trien una direcció territorial

Francina Armengol és la secretària general de la FSM, Joan Mesquida n'és el president i Celestí Alomar és vocal

Francina Armengol va ser escollida ahir nova secretària general de la Federació Socialista de Mallorca (FSM), que la situa al capdavant d'una executiva «renovada», en les seves paraules. Una executiva que passa de 21 membres a 23 i la renovació de la qual es deu a la inclusió, segons Armengol de: gent que «no ha ocupat mai càrrecs dins federacions insulars», altres que tenen una experiència política important "hi ha dos consellers del Govern balear i un senador", gent jove, representació territorial i un 30% de dones.

El conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, serà el president i les secretaries seran ocupades per: Carlos Aguilar (organització i acció electoral); Francesc Perelló (política institucional); Cosme Bonet (innovació, comunicació i formació); Mercedes Buendía (salut i consum); Miquel Mestre (educació i cultura); Aina Rado (política social i d'igualdat); Joan Martorell (economia productiva).

Antoni Perelló (ordenació del territori i urbanisme); Loli Sánchez (ocupació i relacions laborals); Juan José Maestre (infraestructures i transports); Rosa Ma Marquès (medi ambient), i Cristina Ferrer (moviments socials i ONG). Entre els nou vocals hi ha el conseller de Turisme, Celestí Alomar, i el senador Ramon Socias.

En la mesura del possible, el 9è congrés de la FSM va ser una rèplica del 9è Congrés del PSIB-PSOE, que l'havia precedit en una setmana. El president de la mesa del congrés, el senador socialista de Sóller Ramon Socias, va reiterar els conceptes refundació, il·lusió i obertura de «portes i finestres» i va donar la benvinguda a tres independents.

L'escriptor Lluís Maicas ho va fer de cultura; la professora Rafaela Sánchez, d'educació, i l'empresari Javier Macias, de petit i mitjà comerç. Micas va acusar els socialistes d'haver-se transformat, en els darrers anys, en un partit «inensible a la realitat plurinacional i pluricultural de l'Estat» i de tenir una «visió miop» de la cultura, en interpretar aquesta com un valor electoral.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris