nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

El casal de can Gelabert es posa de moda per celebrar-hi casaments

Des que s'ha restaurat el casal, ja s'hi han celebrat 16 noces

El casal de can Gelabert s'ha posat de moda com a lloc on celebrar-hi casaments. En concret, són les cambres Pompeianes l'espai elegit per moltes parelles de noviis per celebrar la cerimònia civil, davant la sala de plens de l'ajuntament, espai on es duien a terme fins ara. El casal va ser inaugurat, després de molts anys d'obres per rehabilitar-lo, el mes d'abril passat.

Des d'abans de la seva obertura oficial al públic, ja s'hi celebraren alguns casoris, el primer el mes de gener, i ja se n'hi han realitzat 16. La tendència augmenta, segons Antoni Pol, gerent del Casal de Cultura. Encara es duen a terme casaments a l'ajuntament, però es té la intenció de potenciar les sales de can Gelabert per a aquest ús. Segons Antoni Pol, almenys un dels contraients sol ser de Binissalem, però ara es volen donar facilitats a la gent de fora del poble que hi desitgi contreure matrimoni.

Fins ara l'ús nupcial de l'edifici ha estat gratuït, però s'està pensant a fixar una taxa per cobrir les despeses de neteja, electricitat i personal. Quan es tiren arròs i flors, fa falta una persona per recollir-ho i, a més, s'ha de tenir personal per tenir el casal obert durant el temps que s'hi du a terme l'acte. Considera Antoni Pol que aquestes despeses no es poden carregar al poble, però explica que no es té la intenció de fer negoci, sinó de cobrir els costs.

Les sales Pompeianes reben aquest nom pels frescs que cobreixen les seves parets. Es tracta de pintures del primer terç del segle XIX d'autor anònim. Hi són representats paisatges idealitzats del gust de l'època. Llorenç Moyà, darrer estadant del casal, li va dedicar un llibre que precisament es titula La posada de la núvia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris