nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

La incineració ha augmentat la meitat del previst en el primer semestre del 2000

L'increment fins al juny només ha estat d'un 5%, quan se n'esperava més d'un 10%

De gener a juny d'enguany, l'increment dels residus sòlids urbans incinerats ha estat tan sols d'un 5'1 per cent. Sent un augment important, es pot utilitzar el «tan sols» perquè les Administracions competents en la planificació i la gestió dels residus, Conselleria de Medi Ambient i Consell de Mallorca, esperaven augments entre el 10 i el 12 per cent. Aquesta tendència suposa una significativa reducció dels increments dels darrers anys. En el 99, l'augment fou del 8 per cent respecte del 98 i per enguany s'esperava una progressió ascendent.

El responsable de Medi Ambient i Natura del Consell, Miquel Àngel Borràs, ha explicat a Diari de Balears que «els increments moderats en la incineració a favor d'augments espectaculars de la recollida selectiva s'expliquen per un comportament cívic per part de la població a l'hora de fer servir aquesta darrera i perquè s'adona que el seu sistema funciona, quantitativament i qualitativament». En efecte, si el creixement acumulat de la incineració és «només» del 5'1 per cent, el de la recollida selectiva registra nivells espectaculars. L'acumulat de gener a juny és del 131'5 per cent.

Tornant a la incineració, els increments mensuals es mostren realment baixos i no superen el 4'1 per cent a excepció del febrer, que sí que registrà un creixement respecte del mateix mes de 1999 d'un 13'6 per cent. Aquesta punta tan forta és la que fa que l'acumulat del primer semestre del 2000 sigui del 5'1 per cent. Si el passat febrer hagués mantingut el nivell de la resta de mesos, la mitjana semestral seria encara més baixa. Borràs explica que «no hi ha una explicació concreta de la punta registrada el febrer. Que tingués un dia més no és suficient. Tal vegada rebé un «transvasament» del gener, que sol ser alt en producció de residus, però que enguany, de manera poc habitual, resultà baix».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris