nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
21°

El canvi d'usos de l'edifici de Portopí s'aprovà quatre dies abans de les eleccions

Fageda diu que li hauria agradat esbucar-lo, però «la llei està amb els propietaris»

El canvi d'usos de l'«edifici monstruós» de Portopí es va concedir de manera definitiva el nou de juny de 1999, exactament quatre dies abans de la celebració de les darreres eleccions municipals i autonòmiques del 13 de juny. Aquest canvi va ser aprovat en el consell de la Gerència d'Urbanisme d'aquell dia, reunió que va ser presidida per l'actual eurodiputat del PP, Carlos Ripoll, que en aquells moments era regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma.

Aquest canvi d'usos és permès per la normativa urbanística, que determina que «quan l'edificació superi l'edificabilitat permesa i sempre que aquesta no arribi al 100% s'hi permetran les obres de reforma i canvi d'ús entre els permesos en les ordenances particulars de cada zona». Aquesta normativa afecta els edificis construïts a l'empara de la normativa anterior a la vigent i aquest és el cas de l'«edifici monstruós» de Portopí.

De tota manera, la legalitat d'aquest canvi d'usos ha estat molt discutida en el si de Cort, ja que l'edifici té catorze plantes i un àtic en una zona on l'edificabilitat màxima permesa segons l'actual Pla General d'Ordenació Urbana és tan sols de vuit plantes. A més, el PGOU contempla que en aquesta zona es puguin donar usos residencials i plurifamiliars. Els grups municipals de l'oposició varen criticar ahir molt durament el fet de la precipitació amb què es va donar aquesta llicència d'obres, que duia implícit el canvi d'usos del que hauria d'haver estat l'hotel La Torre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris