nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Antich diu que aviat es resoldrà l'expedient per la pana de Gesa

El rei rep en audiència el president i altres autoritats illenques

El president del Govern balear, Francesc Antich, va manifestar ahir que «aviat» es coneixerà la resolució definitiva de l'expedient obert per l'Executiu autonòmic contra l'empresa Gesa per la pana del mes de juny passat. Antich, que va fer aquestes declaracions després de ser rebut en audiència pel rei Joan Carles al saló gòtic del palau de l'Almudaina de Palma, on el monarca també va rebre altres autoritats i personalitats illenques, com són ara la Mesa del Parlament balear, les directives de la Cambra de Comerç de Mallorca i les Pitiüses i la Petita i Mitjana empresa de les Balears i la Reial Cartoixa de Valldemossa, entre d'altres.

El president va recordar que ha demanat una reunió amb el vicepresident segon del Govern central, Rodrigo Rato, per tractar aquests temes i uns altres, com la liberalització elèctrica i els preus dels carburants, a solucionar a través del Règim Especial Balear. En la seva reunió al palau de l'Almudaina, Joan Carles es va entrevistar amb Antich, qui va explicar al monarca espanyol els projectes més importants que afronta el Govern del Pacte de Progrés en el que resta de legislatura, d'una banda, i els problemes més importants que té a hores d'ara l'Arxipèlag.

Segons va informar el mateix Antich en sortir de l'audiència reial, Joan Carles es va interessar pels problemes de la sequera i del subministrament elèctric i energètic de les Illes Balears i Pitiüses. Igualment, el monarca també va interrogar el mandatari autonòmic sobre la política mediambiental. Sobre tots aquests temes, el rei va rebre explicacions d'Antich. A continuació, el monarca espanyol va rebre en audiència en el mateix saló gòtic del palau de l'Almudaina la Mesa del Parlament balear. La comitiva que presideix la Cambra legislativa autonòmica estava formada pel seu president, Maximilià Morales; el seu vicepresident primer, Félix Fernández Terrés; els secretaris primer, Joan Buades, i segon, Pere Palau.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris