nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

Sa Nostra ultima un acord oficial amb les principals caixes d'estalvi alemanyes

Ambdues parts se citaren dilluns a Palma per signar la cooperació el setembre

Els màxims dirigents de la Caixa de Balears, Sa Nostra, matingueren dilluns a Palma un encontre amb els representants del G-25, grup que aplega les vint-i-cinc caixes d'estalvis més importants d'Alemanya, per ultimar una «fórmula de cooperació oficial», segons fonts de l'entitat financera illenca. Concretament, es tractaria de crear plataformes de serveis mútues a partir d'una fórmula que amb tota probabilitat quedarà signada a finals del proper mes de setembre.

La reunió de dilluns, en què Sa Nostra era representada al més alt nivell pel president, Miquel Capellà, i pel director general, Pere Batle, no era la primera que mantenien les esmentades companyies creditícies, que cerquen des de fa mesos una «concordança d'interessos comuns en cooperació internacional», segons declararen ahir les citades fonts.

En el mes que resta per a l'hipotètic acord oficial, s'han d'aclarir les plataformes de serveis mútues que poden afegir de manera conjunta Sa Nostra i les entitats que formen el G-25, que mantenen un model estructural i jurídic «molt similar» al model de caixa a l'Estat espanyol. Capellà ha declarat a aquest diari que l'establiment de formes de col·laboració "«fórmules latents», assegura" és una «línia d'identificació del terreny» que Sa Nostra «ha de tractar de manera urgent». El president de l'entitat relaciona aquesta política tendent «cap a un espai econòmic obert» amb el principi de «solidaritat», un dels valors fundacionals de Sa Nostra.

«Contemplarem com a propi l'espai geogràfic de les Illes Balears i Pitiüses, espai físic limitat, i amb aquesta visió, sense prendre les referències», actuarà de manera totalment oberta. Aquesta és una de les frases que Capellà pronuncià el passat 23 d'agost en la taula redona tinguda a Prada de Conflent en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu i titulada Les caixes d'estalvi, de l'esperit fundacional a avui. En aquella ocasió, Capellà compartí taula amb el president de Caixa de Catalunya, Antoni Serra Ramoneda. Ambdós presidents informaren que sengles entitats estudien la viabilitat d'una «convergència tecnològica» entre Sa Nostra i la plataforma tecnològica participada al 50% per Caixa de Catalunya i la companyia Arthur Andersen Consulting.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris