nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

El pilots d'Air Europa anuncien una vaga entre el 14 i el 30 de setembre

Hidalgo mostra «sorpresa» perquè sols queden set punts del conveni per negociar

El sindicat de pilots d'Air Europa (Sepla) anuncià ahir la convocatòria de vaga entre el 14 i el 30 de setembre. El motiu de l'aturada no és una reivindicació salarial, sinó una mesura de pressió per reprendre les negociacions del III conveni, interrompudes des de fa un mes i mig.

El president d'Air Europa, Juan José Hidalgo, mostrà la seva «sorpresa i tremenda desil·lusió» davant el posicionament dels pilots a través d'una carta que adreçà a aquest col·lectiu. Hidalgo indica que l'empresa ha acceptat el 80% de les seves peticions i «tan sols han quedat set punts pendents, als quals no es poden accedir, ja sigui totalment o parcial».

La negativa d'Air Europa rau que l'aerolínia no tendria l'«operativitat i flexibilitat necessària per competir en un mercat cada dia més difícil» i així «no incrementar els costs, excepte allò que serveixi per augmentar paralel·lament els ingressos, és a dir, pagar més per produir més». La vaga afectarà tots els vols d'Air Europa, com també els serveis que ofereixen a altres, com Ibèria, que disposa de nou avions, dels quals sis realitzen el pont aeri entre Madrid i Barcelona.

El col·lectiu de pilots exigeix que es negociïn els salaris i els llocs de treball amb Air Europa directament i no a través de filials del grup com Air Europa Express. A més, reclamen que es compleixi la programació de serveis que «no es realitza equitativament, sinó per criteris arbitraris i discrecionals, ja que no notifiquen els canvis de programació als pilots per escrit i ni amb el temps establert, i més tampoc no respecten els dies lliures establerts».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris