nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

La dessaladora de la badia torna a funcionar en reparar-se l'avaria

De manera progressiva es posaren en marxa ahir les set línies de la planta

La dessaladora de la badia de Palma torna a funcionar des del matí d'ahir després de la reparació de l'avaria que es va produir dijous passat. La causa inicial fou una baixada general de la tensió elèctrica aportada per Gesa a les 20.30 hores i que va durar només un segon a les llars de les Illes. Posteriorment es va rompre una de les canonades de proveïment.

Fonts de la Conselleria confirmaren que, des de la matinada d'ahir i de manera progressiva, es varen posar en marxa, una darrere l'altra, les set línies de la dessaladora i que, al final del dia d'ahir, la planta hauria d'estar a ple rendiment amb una producció d'entre 50.000 i 55.000 metres cúbics al dia. Cadascuna de les set línies de tractament de la planta dessaladora aporta 7.000 metres cúbics, però la millora i l'optimització dels sis abastadors anteriors oferiren un afegit de devers 5.000 metres cúbics.

La pana, que es va produir en el procés de connexió de la xarxa elèctrica, va suposar la paralització de la dessaladora i va afectar també la potabilitzadora de Son Tugores i els bombeigs d'aigua de l'aqüífer de s'Estremera. Com a conseqüèencia de la paralització, el municipi de Calvià va veure reduït el subministrament d'aigua i es va apreciar una considerable baixada de la pressió a la xarxa.

Durant el temps que va estar sense funcionar la dessaladora, a l'Administració no li va quedar més remei que utilitzar els dipòsits de reserva de Son Anglada i fins i tot dels embassaments del gorg Blau i de Cúbér, malgrat que es trobin en un crític vuit per cent de la seva capacitat. L'avaria, que suposà la pèrdua provisional de 54.000 metres cúbics d'aigua, es registrà només sis dies després de la inauguració de l'ampliació de la planta, a la qual assistiren el president Antich, el ministre Matas i la consellera Rosselló, entre altres autoritats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris