nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Més de 25 empreses ja s'han presentat per a la creació del gabinet tècnic de residus

La Conselleria de Medi Ambient impulsarà campanyes per a la prevenció i la conscienciació ciutadana

Una trentena d'empreses ja s'han presentat a concurs per a la creació del gabinet tècnic per a la reducció, la reutilització, i el reciclatge de residus que pretén impulsar la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear. El director general de Residus i Energies Renovables considera que està sent «molt bona» la resposta de les empreses que opten al concurs.

El Consell de Govern va aprovar l'expedient de contractació de l'assistència tècnica per a la creació d'aquest gabinet, amb un pressupost de 70 milions de pessetes durant dos anys. Barceló destacà a aquest diari que «és la major quantitat que s'ha destinat en els darrers anys a adjudicacions en temes de reciclatge». L'objectiu central d'aquet gabinet tècnic anomenat GTR3 ha de ser el de servir d'instrument operatiu per l'adequada aplicació de les polítiques, plans i iniciatives de reducció, reutilització i reciclatge de residus.

Els principals objectius del GTR3 són proposar i impulsar campanyes de conscienciació ciutadana i educar o informar els ciutadans sobre els temes de residus així com estimular el mercat i la indústria del reciclatge: el consum de productes reciclats, la implantació d'empreses de reciclatges a les Balears i la generació de lloc de feina. També s'informarà sobre la recollida selectiva i s'impulsarà l'ús dels envasos retornables.

Per fer tot això possible, Medi Ambient posarà en marxa tota una sèrie d'accions.. Entre aquestes figuren dissenyar campanyes específiques de conscienciació ciutadana, com puguin ser iniciatives per als escolars i de minimització a la llar. També es té la intenció de crear una plana web i presentar una exposició de materials i productes reciclats com a accions de promoció del mercat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris