cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

Confrontació entre els propietaris de Mondragó pel conveni amb el Govern

Els veïns contraris asseguren que no signaran un acord «tan poc compromès»

97892

El futur conveni per a la gestió del parc natural de Mondragó podria crear un precedent per a la gestió d'aquestes àrees naturals.

El conveni que ha elaborat la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears per tal de gestionar conjuntament amb els propietaris de les finques del parc natural de Mondragó l'espai no ha estat vist amb bons ulls per alguns veïns afectats. Aquest fet ha provocat una divisió d'opinions entre els diferents membres de l'associació.

Davant això, en el decurs de la darrera convocatòria de l'assemblea general duita a terme fa una setmana es va realitzar una votació amb l'objectiu de decidir si els propietaris s'havien d'adherir a la signatura del conveni amb la Conselleria de Medi Ambient. D'aquesta votació a mà alçada, una majoria molt ajustada va aprovar signar l'acord amb el Govern.

En aquest sentit, el sector contrari a la signatura del conveni ha explicat que «el document inclou al voltant d'unes deu o quinze clàusules en les quals no hem observat, per cap banda, un compromís ferm per part de la Conselleria. De fet, per a nosaltres el conveni és tan sols una relació d'intencions en la qual no existeix res de definitiu».

Segons el col·lectiu que s'ha mostrat crític amb el conveni de Medi Ambient, «en les clàusules del document s'estipula que rebrem subvencions de la Unió Europea sense especificar quines seran i que, a més a més, atorgaran la concessió dels terrenys als propietaris».

Els propietaris reticents a la signatura del conveni han afegit que «tots nosaltres sabem que les condicions esmentades són impossibles, en la mesura en què l'Ajuntament de Santanyí n'és el responsable i, a més, es necessita un permís procedent de la Demarcació de Costes que és molt mal d'aconseguir».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris