cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

La sequera redueix el rendiment de les vinyes, però en millora la qualitat

Enguany, la collita i els preus a la denominació Binissalem creixeran

La forta sequera que pateix el camp mallorquí afectarà de manera important també la verema d'enguany. La manca continuada d'aigua durant les dues darreres campanyes ha provocat que els ceps arribin molt esgotats a l'època de verema i per tant que els grans de raïm no s'inflin.

La poca força que té la planta, sobretot a l'hora de fer pujar la saba, a causa de la calor, fa que el cep faci una selecció natural del raïm que pot suportar. Aquesta situació de sequera extrema l'han patida de manera important les vinyes velles que tenen més de 30 anys i que es concentren, sobretot, al municipi de Santa Maria.

Els ceps joves de recent plantació que també eren susceptibles de patir s'han cuidat de manera especial mitjançant sistemes de goteig. D'aquesta manera, a la denominació d'origen Binissalem es pot produir un decreixement del rendiment de les plantes que ara com ara es podria xifrar en un 10%.

Segons ha comentat Pep Carretero, un dels responsables del consell regulador de la denominació, el rendiment de la vinya podria baixar a uns 4.500 quilograms de mitjana per hectàrea davant dels més de 5.100 del darrer any. Aquest retrocés del rendiment no repercutirà però en el volum total de la verema que podria ser molt semblant a la de l'any passat en què se superà la quantitat de 1.700 tones.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris