cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

La dessaladora de Palma s'avaria sis dies després de l'ampliació

Emaya prega als ciutadans que avui «moderin encara més el consum d'aigua»

Despús-ahir a l'horabaixa, exactament a les 20'38 hores, es produí una avaria a l'estació d'impulsió de la planta dessaladora de la badia de Palma a causa, inicialment, d'una baixada general de la tensió aportada per Gesa. Aquesta avaria, que suposa la pèrdua provisional de 54.000 metres cúbics d'aigua al dia, es registra només sis dies després de la inauguració de l'ampliació de la planta, a la qual hi assistiren el president Antich, el ministre Matas i la consellera Rosselló, entre altres autoritats.

Concretament, es va produir una ruptura a la conducció d'impulsió de l'aigua captada a la mar fins a la dessaladora. Aquesta canonada té un diàmetre de 900 mil·límetres. El fet tingué com a conseqüència una altra ruptura a l'entrada d'una de les bombes. Tot el sistema d'impulsió quedà fora de servei i la dessaladora, per tant, aturada. El tall elèctric també afectà les instal·lacions d'Emaya a l'estació potabilitzadora de Son Tugores i els bombeigs de l'aqüífer de s'Estremera, els quals quedaren igualment fora de servei, si bé foren restituïts el mateix dia.

La dessaladora és una infraestructura del Ministeri de Medi Ambient, però la seva gestió correspon a l'Institut Balear de l'Aigua i l'Energia (Ibaen), que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, a través de l'empresa adjudicatària, Degremont. Quan els tècnics de l'Ibaen localitzaren i avaluaren l'avaria, disposaren els mitjans necessaris per a la seva reparació. Els treballs duraren unes sis hores, però cal esperar 24 hores més perquè fou necessari efectuar una soldadura química a través d'unes resines adherents. Per tal motiu, es preveu que la dessaladora recuperarà el funcionament i el servei durant la matinada de demà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris