cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

El GOB denuncia que hi ha nou «excepcions» a la moratòria urbanística

Proposa limitar l'augment de moviments a l'aeroport i que es concedeixin llicències de manera esglaonada

El GOB ha fet pública una llista de nou parcel·les i sectors que, reunint els requisits establerts per la moratòria urbanística del Consell, han quedat eximits de complir la suspensió de llicències per un període de dos anys. Entre aquests terrenys s'inclouen la unitat d'actuació número 8 de la Colàrsega del port de Maó, on l'Ajuntament té previst aprovar un complex hoteler i residencial, així com una parcel·la de 48.000 metres quadrats del sector A-3 de Santandria (Ciutadella), situada sobre la platja.

El grup ecologista també inclou en la seva relació la parcel·la turística 13A de Son Bou, de 30.000 metres quadrats adquirida el passat mes de febrer per la societat Siteme Menorca per 300 milions de pessetes. Dels més de 600.000 metres quadrats de terreny urbanitzable pendent de desenvolupar a Son Bou (Alaior), aquesta és l'única parcel·la exclosa de la moratòria. A aquests terrenys s'uneixen els 280.000 metres quadrats de la urbanització Punta Grossa II, des Mercadal, dins de les quals estan compresos els solars edificables que l'Ajuntament haurà d'entregar al Ministeri de Defensa en pagament per la compra de les antigues casernes.

Tanmateix, Sant Lluís és, malgrat registrar els majors problemes urbanístics, el municipi que acull un major nombre d'excepcions a la norma. Entre elles, hi ha una parcel·la de 33.000 metres quadrats al sector 5 de Binibeca Vell, uns altres 40.000 metres quadrats del sector 6 de Binibeca Nou i 35.000 de Son Ganxo. En la mateixa situació existeixen 120.000 metres quadrats de sòl urbanitzable a cap d'En Font, que limita amb una ANEI, i altres 30.000 metres quadrats a Biniancollet. El GOB presentà ahir al Consell un plec d'al·legacions a la moratòria, en el qual proposa la concessió escalonada de llicències, mitjançant quotes anuals, així com que se clausurin els usos plurifamiliars a les noves vivendes situades fora dels cascs històrics.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris