cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Els pagesos estudien mobilitzacions si continua la pujada de preus del gasoil

Unió de Pagesos i la Federació Agrícola Ramadera Balear podrien decidir la setmana que ve sumar-se a les mobilitzacions estatals per tal de protestar contra la pujada del gasoil.

El secretari d'Unió de Pagesos, Jaume Pocoví, afirmà que el pròxim dimecres «hem de parlar amb l'organització agrària d'àmbit estatal COAC (a la qual pertany Unió de Pagesos) per tractar si s'han de prendre algun tipus d'accions sobre «l'abusiu increment del preu del gasoil». De fet, COAG va anunciar ahir que «no descarta la possibilitat d'avançar la convocatòria de mobilitzacions prevista per al pròxim mes d'octubre». Per una altra banda, Fernando Dameto, president de la Federació Agrícola Ramadera Balear (FARB), també té pendent una entrevista amb l'associació estatal Asaja, de la qual es membre la FARB, per valorar també si s'han de fer manifestacions a nivell de les Illes si no s'arriba a una solució si continua pujant el preu del gasoil agrícola, que s'ha incrementat quatre pessetes en les estacions de Repsol YPF durant la darrera setmana. En aquest sentit, Dametó ressaltà el fet que a Mallorca «els pagesos tenim dos problemes afegits respecte als pagesos peninsulars que són la insularitat i la falta de rendiment del sector».

Per una altra banda, Jaume Pocoví de la Unió de Pagesos va tornar a advertir ahir que s'hauran de prendre mesures com «mobilitzar-nos si continuen abusant d'aquesta manera». Es dóna, a més, la circumstància que el pròxim 8 de setembre la COAG s'ha de reunir a Madrid amb Asaja per perfilar conjuntament les mobilitzacions. S'ha de recordar que la setmana passada a la Península ja es varen fer tractorades, especialment a Catalunya.

La Unió de Pagesos va insistir una vegada més que el Govern estatal ha d'eliminar l'impost sobre hidrocarburs «como a mesura de xoc» davant l'augment dels carburants i autoritzar un gasoil per a professionals agrícoles. També demanen la intervenció del Tribunal de Defensa de la Competència i el canvi de la Llei d'hidrocarburs per permetre la distribució del gasoil a través de les cooperatives. Unió de Pagesos va lamentar que cap ministre no s'hagi reunit des d'abril amb les organitzacions agràries «per parlar d'aquest problema», mentre que sí ho fan han fet amb representants d'altres sectors econòmics.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris