nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Sanitat obre expedient al 12% de les piscines públiques inspeccionades

La Conselleria ha revisat enguany, per ara, més de 80 establiments turístics

Al 12 per cent de les piscines inspeccionades enguany se'ls ha obert un expedient que podria acabar en una sanció. A més, el Govern ha suspès l'activitat en una d'elles per irregularitats greus. Els inspectors de la Conselleria de Sanitat i Consum han visitat fins agost un total de 81 piscines d'establiments turístics que pertanyen a restaurants, hotels, centres de la tercera edat i campaments. D'aquest nombre, 10 podrien ser sancionades. També s'han visitat un total de 16 piscines d'agroturisme i 11 de poliesportius. La majoria de les piscines en què els inspectors han presentat una proposta de sanció contenien més d'una irregularitat.

Les deficiències més freqüents que ha trobat Consum han estat l'absència d'encarregat amb acreditació, falta d'informació de primers auxilis, profunditats no assenyalades o no visibles, banys incomplets o que no tenen antilliscant, farmaciola incompleta, absència de socorrista, cloració manual, falta d'escales, de cordes o de salvavides. Per tal de garantir una millor qualitat i control de les piscines la Conselleria pretén ara homogeneïtzar les normes de seguretat i higiene. Per aquest motiu l'Administració ha presentat una sèrie de mesures en els establiments turístics i en els municipis.

La demanda principal és la presència física de socorristes. Aquests socorristes no poden ser just vigilants "com ara, els uixers o cambrers d'hotel que sovint fan aquesta tasca", sinó que hauran de tenir la titulació que concediran els inspectors del Govern. Es preveu a més que la renovació del carnet de socorrista no sigui obligatòria cada deu anys "com es fa actualment", sinó que el termini de reciclatge s'escurçarà en un marge encara per determinar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris