cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Disminueixen els accidents mortals a les carreteres balears aquest agost

Les víctimes, quan falta una setmana per acabar el mes, són tres i el 1999 foren dotze

El terrible accident del passat dimarts fa pujar el compte de morts a les nostres carreteres a la no menyspreable xifra de tres persones. Però la data en comparació amb les xifres dels darrers anys troba el seu costat positiu, ja que aquest està convertint-se en el mes d'agost en què menys morts hi ha hagut a les Balears.

El descens dels accidents en general és la causa d'aquesta baixada dels sinistres mortals, i encara que en allò referent al tema de la seguretat vial 'el factor sort es la clau', les mesures de prevenció que està duent a terme la Guàrdia Civil de Trànsit està ajudant molt a pal·liar aquest mal.

Així, faltant una setmana per acabar el mes, les víctimes arriben a tres, quan el mes d'agost de 1999 perderen la vida un total de 12 persones i el 1998 varen ser 10 les víctimes que es varen cobrar les carreteres de les Balears.

Aquestes xifres han anat oscil·lant durant tota la dècada, però mai no s'havia arribat a uns nivells tan baixos en relació amb als accidents en general.

La tasca del subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil per a la prevenció dels accidents aquests anys ha estat ingent, i com es pot comprovar està donant molt bons resultats.

Així, els darrers mesos s'ha anat intensificant la presència de motoristes de la Benemèrita en les distintes vies de l'Illa, i a més les patrulles nocturnes es realitzen de manera molt més rigorosa.

Els controls d'alcoholèmia de nit a les zones de marxa és una de les causes més probables que afavoreixen aquestes dades, ja que el factor d'anar begut és un dels motius més freqüents a l'hora de provocar accidents. És per això que la Guàrdia Civil està incidint a evitar que aquesta mena de conductors circulin per les vies, ja que no tan sols posen les seves vides en perill, sinó també la de les persones que els envolten.

Tot això és una sorpresa, ja que a l'estiu les carreteres s'omplen de turistes que no coneixen les vies per on circulen i acostumen a rebentar les estadístiques de tot l'any.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris