nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Govern i oposició s'uneixen contra el terrorisme

Se sentiren crits de rebuig a la banda armada i en favor de la Guàrdia Civil

80494

«Viva la Guardia Civil». El crit va ressonar a la plaça de Cort després de cinc minuts de silenci. La gernació de periodistes congregada al cor neuràlgic de la capital balear, va mirar al voltant. Ningú no sabia qui havia fet la proclama en favor de la Benemèrita.

Des del fons del banc es va alçar un senyor d'una setantena d'anys, per dir-hi la seva: «Hijos de perra, asesinos». Les seves paraules foren secundades per altres ciutadans que els polítics havien amagat al seu darrere. Fins i tot hi va haver qualque mamballeta.

A la fi els periodistes havíem localitzat el focus d'on provenien els crits, els primers que se sentien després de gairebé dos mesos de concentracions a Cort en contra dels atemptats de la banda armada ETA.

«Estic molt contenta que aquells quatre assassins explotassin amb el seu cotxe». Un nova consigna, tot i que aquesta vegada no provenia del fons de la plaça. Qui s'expressava de forma tan indignada era una senyora major que era molt a prop del president Antich, que discretament va abandonar el protagonisme de l'escena.

I és que en aquesta ocasió hi havia unes dues-centes congregades a Cort per condemnar la mort a Sallent de Gállego d'Irene Fernández i José Àngel de Jesús Encina, guàrdies civils assassinats per ETA. El que passa és que moltes pertanyien a un viatge organitzat per l'Inserso, i la resta eren turistes. Els únics mallorquins congregats, els polítics, molts dels quals, especialment els regidors, varen interrompre les seves vacances.

Segons després, Antich tornaria a ser al capdavant de les càmeres per atendre els mitjans i pronunciar les paraules de condemna de sempre: «És necessari que els demòcrates estiguin més units que mai per no deixar que aquesta gent que sols entén l'argument de les bombes i de les pistoles ens facin fluixejar».

El president balear advocà per «una Espanya plural, construïda des del diàleg, des dels parlaments i des de les institucions democràtiques, no des de les bombes i les pistoles». Per això el president va considerar necessari que les forces polítiques democràtiques «facin el major esforç possible per asseure's i dur a terme una estratègia conjunta» en contra dels terroristes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris