cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Treball sanciona 400 empreses balears amb 192 milions per infraccions laborals

Això suposa un increment de 117 expedients resolts i de 59 milions respecte del 1999

La Conselleria de Treball i Formació, encapçalada pel líder d'Esquerra Unida, Eberhard Grosske, ha sancionat 400 empreses de les Balears per un import total de 191.533.028 de pessetes fins el dia 31 de juliol passat per haver comès infraccions laborals pel que fa a la seguretat i higiene, treball i obstrucció de la normativa laboral.

Aquests resultats suposen un increment de 117 expedients resolts (41'3 per cent) respecte de les mateixes dates de l'any passat i la quantia total de les multes supera amb 58.748.860 de pessetes la imposada entre gener i juliol de l'exercici anterior (44'3 per cent).

Des de Treball es remarcà que «les xifres són superiors que en el mateix període del 1999, ja que s'ha fet un esforç important en l'agilitació dels tràmits administratius i a posar de manifest que l'obertura d'un expedient sancionador no tan sols és un tràmit, sinó la constatació de fets infractors» Així mateix, al llarg dels primers set mesos d'enguany, s'han obert 282 expedients més sancionadors, per raons similars a les esmentades, per un valor global de 139.433.086 de pessetes.

En comparació a l'any passat, els procediments per infracció iniciats «han minvat, ja que un gran nombre de societats han contractat serveis d'empreses especialitades en l'elaboració de les auditories sobre prevenció de riscs laborals», explicaren des de la Conselleria de Treball. També afegiren que «moltes empreses han dissenyat el seu pla per lluitar contra la sinistralitat laboral per poder accedir a les subvencions governamentals».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris