nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
24°

TUI preveu tancar la temporada d'hivern amb un 9% més de turistes que l'any 1999

El majorista alemany anuncia que l'exercici del 2000 marcarà una caiguda del 4%

Les previsions de TUI per a la vinent temporada d'hivern «són bones, ja que esperam tancar la campanya hivernal 2000/2001 amb un augment de turistes, com a màxim, del 9 per cent respecte de l'any passat». TUI és el principal majorista europeu i alemany que opera a les Balears.

Tot i això, el majorista germànic anuncià que aquestes expectatives no provocaran que l'exercici turístic del 2000 es tanqui amb resultats positius. En concret, TUI calcula que enguany el seu volum de vendes de paquets turístics cap a l'Arxipèlag caurà un 4 per cent en comparació al 1999 "any titllat d'«excepcional»", però s'incrementarà un 3 per cent en relació al 1998 "any qualificat d'«excel·lent».

Aquesta tendència a la baixa en comparació a l'any passat fou matisada pel touroperador alemany. TUI puntualitzà que les xifres d'enguany «mai no es poden comparar» amb el 1999, atès que al llarg d'aquell any, sobretot a l'estiu, es donaren una sèrie de circumstàncies de caire internacional (les catàstrofes naturals i els conflictes bèl·lics a la Mediterrània Oriental) que afavoriren l'arribada de turisme extra a les Illes.

Per altra banda, TUI assegurà que el final de la temporada alta (setembre i octubre) superarà la campanya d'estiu de l'any 1998 entre un 10 i un 12 per cent. En canvi, enregistrarà una caiguda d'un 5 per cent respecte de les mateixes dates de l'«excepcional any 1999».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris