nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Antich: «Matas no està a l'altura de la lleialtat acordada amb Aznar»

El president acusa el ministre de ser un trampós i de practicar el sectarisme

El president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, afirmà ahir que «no toleraré un ministre a la contra», referint-se a l'actitud que, segons el cap de l'Executiu, està mostrant Jaume Matas des del Ministeri de Medi Ambient envers els problemes de la nostra Comunitat Autònoma.

El president envestí molt durament Matas «per aprofitar el Ministeri de Medi Ambient per fer política balear. Aquesta actitud demostra que el ministre no està a l'altura institucional i que l'únic que vol és fer malbé les relacions entre les administracions central i autonòmica».

Segons Antich, «si la intenció de Matas és fer d'oposició al Govern de les Illes Balears des del seu càrrec en el Ministeri, més li valdria haver-hi renunciat i quedar com a portaveu parlamentari del PP. Si ha de continuar així, seria preferible tenir un ministre de Medi Ambient que fos de Valladolid, per exemple».

Francesc Antich recordà que la seva recent entrevista amb el president del Govern central, José María Aznar, «assolí un clima de col·laboració i lleialtat institucional, però les actuacions i les declaracions de Matas no tenen res a veure amb aquest esperit. La ràbia que té de no haver estat elegit president del Govern balear no l'ha de dirigir contra els interessos dels ciutadans».

Matas i Antich es trobaren despús-ahir durant la inauguració de la setena línia de tractament de la planta dessaladora de la badia de Palma. Allà deixaren paleses les seves profundes diferències pel que fa a la política hidrològica de les Illes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris