cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Alguns habitants del poblat de Gesa han rebut avís de desallotjar les cases

Els habitatges afectats són deu, els de prejubilats, jubilats i viudes d'empleats

Alguns veïns del poblat de Gesa varen rebre el passat dijous 10 d'agost una carta portada per un empleat d'Endesa que els anuncia que el dia 15 de setembre han d'abandonar els habitatges en què resideixen. Cap d'ells no ha acceptat els termes de l'avís i fan comptes recórrer als tribunals. Les cases que l'empresa vol desallotjar són deu. Els veïns afectats són els prejubilats i jubilats i les viudes de treballadors de l'empresa.

Els veïns no estan disposats a abandonar les que han estat les seves llars durant molts anys. Alguns d'ells hi viuen des del 1958. A més, pensen que moralment no és correcte avisar que abandonin les cases en un termini d'un mes després d'haver-hi viscut diverses dècades. L'avís que han rebut els veïns explica que s'entén que el dret a residir a les cases acabava en finalitzar el contracte amb l'empresa. D'aquesta manera, els jubilats i les viudes, en no estar-hi vinculats laboralment, no tendrien dret a viure-hi.

El fet, però, és que la majoria dels afectats ja fa molts anys que es varen jubilar i les dues viudes implicades també ho són des de fa anys. Una d'elles fa dotze anys que ho és i el seu marit s'havia jubilat vuit anys abans. Un altre dels veïns fa tres anys i mig que es va jubilar. Consideren els afectats que des que Gesa es va fusionar amb Endesa ha empitjorat el tracte que reben per part de la direcció. Els terrenys en els quals està edificat el poblat varen ser expropiats als anys 50, juntament amb els terrenys en què s'havia de construir la central elèctrica.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris