nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

L'oferta turística augmenta a les Balears en 11.000 places d'estada

La temporada d'estiu 2000 posa al mercat 5.000 nous llits

El creixement de l'oferta d'allotjament turístic a les Balears ha superat totes les previsions, ja que en un any i mig el nombre de llits nous al mercat supera els 11.000 i, si s'hi inclou l'exercici de 1998, la xifra sobrepassa els 15.000 llits.

A final de 1999 el nombre de llits turístics comptabilitzats, entre hotels, apartaments, turisme rural, etc., sumà 404.956 places, 6.325 més en comparació amb 1998, «durant aquest any 2000 la xifra s'ha incrementat encara més en uns 5.000, a causa de la plasmació de projectes aprovats abans que entràs en vigor la moratòria turística de 1998 a la majoria dels municipis turístics de les Illes», indicaren des de la Conselleria de Turisme.

Aquest augment de l'oferta d'allotjament turístic, principalment a Mallorca, és el que està propiciant, segons Turisme, que aquesta temporada d'estiu els índexs d'ocupació siguin inferiors als de 1999, any de rècord turístic en visitants, ingressos i ocupació, «el simple fet que estigui baixant l'ocupació mitjana, com en el cas del juliol, prop de 3 punts a Mallorca i 1 punt a Eivissa, no ha de dur a l'alarmisme el sector hoteler, atès que hi ha més places al mercat i s'està comparant una temporada com la 2000 amb una d'històrica, el cas de 1999. Per contra, Formentera i Menorca han tingut una evolució positiva. Les previsions d'agost i setembre minimitzaran l'impacte, d'aquí que s'esperi l'anivellament dels índexs d'ocupació respecte de l'any passat».

El nombre de places d'allotjament turístic anirà creixent enguany, «es tracta de projectes de construcció d'hotels i aparthotels que compleixen tots els requisits que marca l'actual normativa turística vigent, però la tramitació dels quals s'inicià abans de l'entrada en vigor de la Llei General de Turisme, que propicià el desenvolupament de projectes que tenien autoritzacions prèvies per part de la Conselleria de Turisme i l'oportuna llicència municipal d'obres».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris