cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

El pla d'usos del Port preveu la desaparició de l'actual llonja

Actualment aquesta edificació forma un «coll de botella» de l'accés als molls

El pla d'utilització del Port de Sóller que acaba de posar en exposició pública la Conselleria de Medi Ambient preveu la desaparició dels edificis auxiliars de la Base Naval que actualment serveixen de magatzems o que són buits a fi de recuperar la façana marítima de Santa Catalina, a més de l'ampliació dels amarraments i de canvis radicals en les característiques del Port.

Però d'entre els edificis que han de desaparèixer en un temps relativament curt està el de l'actual llonja del peix, que, amb un magatzem i altres edificacions auxiliars, forma una illeta entre el moll i el carrer per on s'accedeix actualment en vehicle als molls de l'estació naval i també per on passa la via del tramvia.

Aquest fet fa que la desaparició d'aquesta illeta es consideri una prioritat per obrir l'accés als molls i fer desaparèixer l'actual «coll de botella», l'efecte del qual es pot observar a la imatge.

Tot i això s'ha de dir que de totes les edificacions del Port que Medi Ambient proposa enderrocar les que formen l'illeta són actualment les més utilitzades, ja que hi ha els espais per als pescadors, la mateixa llonja del peix i fins i tot un restaurant.

Tot i això, els pescadors estan d'acord amb el que s'expressa al Pla d'usos i allò que realment els preocupa és la provisionalitat en la qual es poden trobar fins que no s'habiliti la nova llonja, que s'ubicarà dins l'antic edifici de marineria de la Base, una nova localització que ells consideren òptima. Aquesta és si més no l'opinió del patró major de la Confraria de pescadors de Sant Pere, Josep Blanca.

Cal recordar que una de les reivindicacions dels pescadors és l'obtenció d'un punt de primera venda de peix per comercialitzar les captures locals, per la qual cosa l'actual emplaçament de la llonja resulta insuficient.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris