cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Recepció de gas natural en vaixells: el que hauria pogut ser i al final no serà

L'impacte ambiental fou fonamental per descartar aquesta opció a favor del gasoducte

Una de les circumstàncies més importants que decantà la Conselleria d'Innovació i Energia per proposar, a l'esborrany del pla energètic, el gasoducte com a mètode de transport del gas natural a les Illes fou l'indubtable impacte ambiental de l'altra opció: el transport del gas natural liquat en vaixells per ser liquat a una central que es construiria al dic de l'Oest de Palma o a la costa del municipi de Llucmajor.

Als muntatges gràfics superiors, es poden observar quin seria l'aspecte d'aquestes infraestructures en una o altra ubicació. A l'esquerra, es mostra com hauria quedat el dipòsit de gas liquat en el dic de l'Oest. Malgrat ser totalment submergit, aquesta alternativa obligaria a habilitar una àmplia superfície d'infraestructures guanyada a la mar. La central seria pràcticament plana, gairebé no tindria altures, però l'efecte visual és considerable. Nombroses ciutats costaneres, i Palma no n'és una excepció, concentren tot tipus de serveis impactants a les seves instal·lacions portuàries, però s'ha considerat adient no incrementar les infraestructures en aquesta part de Palma.

A la costa de Llucmajor, l'impacte és molt més evident. La central de recepció del gas natural s'ubicaria en un tram verge d'aquest litoral. El dipòsit estaria enterrat a una certa distància de la vorera. Resulta difícil imaginar la construcció d'aquesta instal·lació sense aixecar una forta oposició de bona part de la població. Per dir-ho d'alguna manera, es recuperarien les antigues protestes contra el projecte de construcció d'una central a s'Estalella, en aquesta mateixa zona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris