nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

La Felib enllestirà l'ordenança marc sobre contaminació acústica l'octubre

Permetrà als ajuntaments dotar-se d'una normativa bàsica per tractar els problema

La Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (Felib) tindrà enllestida a la primeria del proper mes d'octubre l'ordenança sobre contaminació acústica. Es tracta d'una eina fonamental que elabora a hores d'ara el consultor Jaume Tovar que permetrà els ajuntaments illencs dotar-se d'una norma bàsica per tractar el problema dels renous.

Concretament, aquesta ordenança tipus o marc farà possible que cada consistori pugui basar-se en la mateix text normatiu i fer-hi les adaptacions adients a partir de la pròpia realitat municipal. El calendari de treball marcat per la consultoria, que va ser acceptat pel Consell Executiu de la Felib tingut a Menorca el passat 22 de juny, preveu un procés d'elaboració de l'esmentada norma marc que va des del passat 9 d'agost fins al proper 6 d'octubre. I preveu les següents fases: redacció, que es perllongarà fins el 27 d'agost; anàlisi i discussió, fins el 6 d'octubre, data de l'aprovació definitiva per la Felib.

Un dels punts clau de l'informe previ elaborat per la consultoria que elabora el document marc per encàrrec de les entitats locals és la constatació expressa de la inexistència d'estudis de valoració de caire juridicoadministratiu que analitzin la situació i les actuacions realitzades per tal de controlar la problemàtica dels renous per part dels ajuntaments de les Illes Balears i Pitiüses.

En aquest sentit, en el text de Jaume Tovar Consultor es diu textualment: «L'eficàcia de les futures accions per combatre el problema depèn en gran mesura del coneixement de les causes i de l'aplicació de polítiques per part de les administracions locals, atès que són l'organisme clau en matèria mediambiental en ser més a prop dels ciutadans».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris